Workshops

De Misosoof geeft ook workshops! 
Er zijn drie verschillende soorten workshops die gevolgd kunnen worden.

Kombucha's, Kefir en Kimchi

In deel 1 van de workshop staat 'zuur' centraal. Je leert over de fermentatieprocessen die verantwoordelijk zijn voor zuurkool en kimchi genaamd lactofermentatie en we gaan aan de hand van yoghurt en kefir ook uitgebreid in op de theorie achter melkzuurfermentatie.

Deel 2 van de workshop richt zich op kombucha. De basics van het brouwen worden behandeld en je gaat allemaal naar huis met je eigen kombucha startpakket incl. eigen Scoby. 

De cursus duurt ongeveer een middag of een avond. De locatie spreken we af op basis van jou behoefte. 

Prijs: €60,- p.p. (Als groep vanaf min. 8 personen)

 

Miso's, Shoyu's en Koji's

In deze workshop gaan we diep de materie in van de 'japanse' fermentatie. Miso en shoyu (sojasauzen) zijn voor ons grote bronnen van umami (de vijfde smaak) en danken deze kracht aan de kunst van fermentatie. Om fermentatie van miso en shoyu te begrijpen moeten we de wonderschimmel genaamd 'koji' leren kennen en dat gaan we doen. 

De basis en theorie achter de groei van koji worden uitgebreid besproken en vervolgens zullen we een miso maken die jullie mee naar huis kunnen nemen voor de rest van de fermentatie! Daarnaast zullen we tamari's en shoyu's proeven en leren begrijpen wat deze sauzen zo ontzaggelijk lekker maakt.

De cursus duurt ongeveer een middag of een avond. De locatie spreken we af op basis van jou behoefte. 

Prijs: €70,- p.p. (Als groep vanaf min. 8 personen)